شنبه, 8 ارديبهشت 1403
  • ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۰/۰۴/۲۵ 
مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی استان گلستان خبر دا د:
برگزاری كارگاه آموزشی - ترویجی با موضوع برداشت كینوا

 عبدالهی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ترکمن از برگزاری کارگاه آموزشی - ترویجی با موضوع برداشت کینوا خبر داد.

قزل رییس مرکز جهادکشاورزی جعفربای جنوبی گفت:این کارگاه با حضور قربانپور رئیس اداره ترویج شهرستان و کارشناسان (پهنه - ساجدی) و به ویژه کشاورزان علاقمند به این محصول در مزرعه نمایشی عبدالقادر کمی در حومه شهرستان برگزار شد.
عابدی کارشناس مجری کینوا شهرستان هم در ادامه کارگاه در خصوص ویژگی های زراعی این محصول و نحوه مدیریت آن، مطالب لازم را بیان نمودند و نکات فنی در خصوص برداشت با کمباین از قبیل:
-استفاده از هد مخصوص
-رعایت فاصله هد از زمین 
- تنظیم سرعت باد کمباین 
-سرعت حرکت کمباین 
را ارائه نمودند.
در انتها کارگاه به صورت عملی و نظارت بر برداشت کمباین صورت گرفت.

گیاه کینوا با نام علمی chenopodium quinoa یکساله بوده وبه منظورتولید دانه کشت میشود.

 اهمیت غذایی و دارویی: به دلیل ترکیبات کامل اسید آمینه،کلسیم، فسفر، آهن، آنتی اکسیدان و ویتامین است و از نظر کمی و کیفیت سه برابر برنج وگندم ارزش غذایی دارد که در سال ۲۰۱۳ سازمان خواربار جهانی به نام کینوا (خاویارگیاهی) نامگذاری شد.
و در درمان بیماری دیابت نوع دوم - سیلیاک-فشار خون-درمان چاقی و.....موثر می باشد.

 خواص فیزیولوژیکی:
- گرما دوست
- ارتفاع بوته از ۵۰ سانتی متر الی ۲ متر.
- طول دوره رشد بین ۹۰ الی ۲۴۰ روز.
- جزء خانواده C3 بوده که کارایی مصرف آب خوبی دارد .
- دارای کیسه های نمکی در سطح و زیر برگ می باشد.
- خودگشنی بالا.
- دماهای بین منفی ۱ تا ۳۵ درجه راتحمل میکند.
-بعلت ساختارخوشه نسبت  به ریزش دانه مقاوم هست.

 ویژگی های زراعی:
- توانایی رشد در خاک های شنی تا رسی.
- متحمل به کم آبی و شوری.
- باتوجه به تاریخ کاشت در منطقه و شرایط  آب و هوایی امکان کشت دیم امکان پذیرمی‌باشد.
- طول دوره رشد کوتاه .
- عملکرد بین ۵۰۰ کیلو تا ۱۵۰۰کیلو بسته به شرایط آب و هوایی و کود آلی متغیر می باشد. 
✅چون تغییرات آب و هوایی ایران به سمت گرم و خشک پیش میرود شرایط برای کاشت این گونه مساعد می باشد.

امتیاز :  ۵/۰۰ |  مجموع :  ۱

برچسب ها

    6.1.10.0
    V6.1.10.0