کارگاه آموزشی یکروزه با عنوان " طرح ملی ترویج ارتقاء سلامت و کاهش آلاینده های محصولات کشاورزی " با حضور مجری کشوری طرح از وزارتخانه ، مجریان استانی و شهرستانی و مدیریتهای ستادی در طرح در سالن اجتماعات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز برگزار شد.
.jpg)
در این کارگاه که در تاریخ سه شنبه 19 آذرماه سال جاری در سالن اجتماعات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز برگزار گردید ، ابتدا رئیسی مسئول استانی دبیرخانه کمیته تولیدمحصول گواهی شده ضمن خوش آمد گویی به مدعوین برنامه های کارگاه آموزشی و هدف از برگزاری را اعلام نمود. سپس پژمان معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان در مورد اهداف طرح تولید محصول گواهی شده و برنامه های آتی استان در این زمینه توضیحاتی را بیان نمود. بنا به گفته پژمان ، از ابتدای سال 99 بحث الزام به تولید محصول گواهی شده و استاندارد، با همکاری تمام ارگان های استان ، پیگیری خواهد شد. لذا برنامه تهیه شده و در آن شرح وظایف تمام سازمان ها و ارگان ها مشخص شده است. وی گفت، اطلاعات در مورد محصول گواهی شده موجود است و کارشناسان مربوطه اطلاعات کافی در این زمینه دارند، منتهی این اطلاعات فراگیر نیستند که یکی از دلایل برگزاری این کارگاه ارائه راهکارهای فراگیر نمودن این طرح و ترویج آن در استان و کشور میباشد.
.jpg)
در ادامه ابراهیمی مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان توضیحاتی در مورد نقش ترویج در ارتقاء سلامت محصول ارائه نمود. بسته آموزشی-ترویجی تهیه شده و آموزش کارشناسان و بهره برداران ، زمینه هایی که ترویج آمادگی همکاری همسو با اهداف طرح دارد و برنامه های سال آینده از جمله مواردی بودند که ایشان به آنها اشاره نمود.
سپس غیاثی رئیس دفتر محیط زیست و سلامت غذا و مشاور رئیس سازمان، در مورد بسترهای زمینه ساز طرح ارتقاء سلامت محصول توضیحاتی را بیان نمود و در مورد اهمیت آموزش در ارتقاء سلامت و کیفیت محصول توضیح داد.به گفته ایشان برند سازی یکی از مسائل حائز اهمیت در بخش کشاورزی است.
.jpg)
در ادامه سعادت، مدیر کل دفتر محیط زیست و سلامت غذای وزارتخانه، ورود به بحث سلامت و امنیت غذایی را از اولویت ها برشمرد و دسترسی آحاد جامعه به غذای ایمن و سالم را مهم قلمداد نمود. وی پایداری مولفه های امنیت غذایی را مهمترین عامل امنیت غذایی یک جامعه دانست . مبحث نهاده ها و استاندارد بودن این نهاده ها از دیگر مباحث مورد اشاره توسط وی بودند که بنا به گفته ایشان نظارت بر تولید نهاده ها از جمله کود ، رعایت اصول مصرف نهاده خوب و مصرف متعادل و متناسب نهاده از جمله مواردی هستند که بایستی برای تولید محصول سالم و عاری از آلاینده ها مد نظر قرار داد. وی ابزار و امکانات لازم برای تولید محصول سالم و گواهی شده را از چالشهای تولید محصول سالم و گواهی شده در وزارتخانه دانست که از نظر ایشان این ابزار در وزارتخانه موجود میباشند ولی این ابزارهای نظارتی و همچنین ابزارهای تولید و تامین نهاده ها بدرستی استفاده نشده اند. از دیگر اشکالات تولید محصول ایمن به عقیده وی، توجه صرف به بحث تولید و عدم توجه به فرایند پس از تولید و بحث بازار محصول میباشد. در انتها سعادت گفت ، بستر سازی برای اجرای دستورالعمل تولید محصول گواهی شده در سازمانهای جهاد کشاورزی استانها از دیگر چالشهای پیش روی وزارت جهاد کشاورزی میباشد که اقدامات لازم در این زمینه در حال پیگیری است.
سپس شریفی مقدم مجری کشوری طرح ارتقائ سلامت و کاهش آلاینده های محصولات کشاورزی ، در قالب پاورپوینت ، برنامه های طرح را تبیین نمود و با حضور سعادت و غیاثی دیگر مدعوین حاضر در کارگاه، درجلسه پرسش و پاسخی که به همین منظور برنامه ریزی شده بود به پرسشهای کارشناسان استانی مجری طرح در سرتاسر استان پاسخ داد.
در انتها و در نوبت عصر کارگاه ، کلاسهایی تحت عنوان " آلاینده های بخش کشاورزی و تاثیر آن بر سلامت انسان و همچنین "مدیریت بازار، برند سازی و مبانی کشت قراردادی ، به ترتیب با تدریس آقایان رزمجو، رنجبری و همتیان برگزار گردید.