Tuesday, May 20, 2025 FA
  • Date : Wed Jun 10, 2020
خارج شدن از تك‌محصولی تولید در صنعت زنبورداری با بهره‌مندی از توان بالقوه زنان روستایی و عشایری

خارج شدن از تک‌محصولی تولید در صنعت زنبورداری با بهره‌مندی از توان بالقوه زنان روستایی و عشایری

 

نشست توجیهی طرح توانمندسازی زنان روستایی و عشایری در تولید عسل و سایر تولیدات زنبورعسل  از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، نشست توجیهی طرح توانمندسازی زنان روستایی و عشایری در تولید عسل و سایر تولیدات زنبور عسل، با هدف معرفی ابعاد برنامه  با حضور مهندس فروغ‌السادات بنی‌هاشم مشاور وزیر و مدیرکل دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری، مدیران هماهنگی ترویج کشاورزی، کارشناسان امور زنان روستایی و عشایری، مسئولان و کارشناسان امور دام استان‌ها (کارشناس مسئول زنبورعسل) و 23 بهره‌بردار، 20 خرداد ماه سال جاری از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد.

در این نشست مجازی، مشاور وزیر و مدیرکل دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری با اشاره به شروع طرح در پنج استان اردبیل، ایلام، کردستان، گلستان و لرستان از سال 1398 با هدف ارتقای دانش و مهارت زنان زنبوردار در تولید فراورده‌های زنبورعسل، گفت: ترویج برنامه در سایر مناطق استان‌های پایلوت و سایر استان‌ها در برنامه کار دفتر می‌باشد.

در این راستا کارشناس ملی طرح، به تشریح فرایند اجرایی پروژه پرداخت و اظهار کرد: در این برنامه به‌منظور خارج شدن از تک‌محصولی تولید در صنعت زنبورداری و نیز بهره‌مندی از توان بالقوه زنان روستایی و عشایری و افزایش مهارت آنان در تولید و توسعه همه‌جانبه این صنعت، "طرح توانمندسازی زنان روستایی و عشایری در تولید عسل و سایر تولیدات زنبور عسل"،  طی برنامه‌ای سه ساله جهت اجرا در دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری تهیه و تدوین شد.

مهندس سمیرا انواری، با بیان اینکه، برنامه سال اول طرح به‌صورت، برگزاری نشست‌های مشورتی – توجیهی در استان و شهرستان(حضوری یا مجازی)، شناسایی و معرفی گروه هدف و برگزاری نشست توجیهی با زنان زنبوردار استان است، تصریح کرد:  این طرح با برگزاری کارگاه‌های آموزشی تخصصی فرآورده‌های زنبورعسل ادامه خواهد داشت.

دکتر هوشنگ افروزان، مشاور ملی طرح  نیز با بیان اینکه، در حال حاضر عسل مهمترین تولید زنبورداران در کشور است، گفت: اکنون به سایر تولیدات زنبورعسل مانند ژل رویال، بره موم، زهر و گرده توجه کافی نشده است و  بخش عمده ای از فرآیند تولید محصولاتی، مانند ژل رویال، زهر و بره موم به مهارت، دقت و ظرافت خاصی نیاز داشته است. وی افزود: قابل توجه است که زنان زنبوردار، دارای ظرفیت بالقوه‌ی مناسبی برای تکمیل مراحل تولید این محصولات ارزشمند زنبورعسل هستند.

افروزان ابراز کرد: ضروری است که در سیاست‌های آموزش، ترویج و توسعه تولیدات مختلف زنبور عسل، زنان روستایی مد نظر قرار گیرند.

در پایان، مهندس انواری و دکتر افروزان به سوالات مسئولان و مدیران ترویج و امور دام و نیز کارشناسان استان‌ها و شهرستان‌ها پاسخ دادند.


Average :  0 |  Submitted :  0

Tags

    6.1.10.0
    V6.1.10.0